Frequently Asked Questions

Select a language:

Coming Soon!

1. Mi A Crown of the Gods?

A Crown of the Gods egy MMO (multiplayer) birodalom-építő, valós idejű stratégiai háborús játék, amely bármilyen böngészőből játszható. A Crown of the Gods egy free-to-play, és sosem pay-to-win játék!

A játékosok egy városban kezdenek, és fokozatosan bővítik birodalmukat több város alapításával.

Ezen a hatalmas és bonyolult fantasy világban, a játékosok szövetségesekhez csatlakoznak, csapatokat vonnak be és valós időben harcolnak a többi játékos és szörnyeteg ellen, vásárolnak és értékesítik a forrásokat a piacon, chatelnek a játék chat-ben és szövetséges Templomokat építenek ahhoz, hogy legyőzzék ellenségeiket és megszerezzék az áhított Istenek Koronáját!

Az utazás megkezdése ma!

2. Miben más a Crown of the Gods?

Crown of the Gods egy free-to-play játék, és ami még fontosabb, egy Free-to-Win masszív multiplayer online (MMO) valós idejű stratégiai játék. A Crown of the Gods-ot az teszi nagyon egyedivé, hogy létezik ez a határérték, amit a játékosok pénzként felhasználhatnak ahhoz, hogy tovább lépjenek, egy játékon belüli Charisma statot használva!

Minden eszköz a CotG-ban Charismaval vásárolható meg és a játékosok nem vásárolhatnak többet e statból. Ha egyszer elfogy, akkor elfogyott! A Charisma lassan és idővel újraképződik, és az Eszköz-Charisma költség alól nincs felmentés illetve nem csökkenhet. A játékosok lehet, hogy pénzt szeretnének költeni - de ha a Charisma számláló üres, várni kell, míg az újra fel nem töltődik!

Crown of the Gods az egyetlen játék, amely szigorúan korlátozza a "Pay-to-win" módozatot. Kombinálja ezt egy bonyolult, magába szívó játékkal, háború egyensúlyozásával és politikai stratégiákkal, valamint egy hatalmas uralható világgal, amivel a Crown of the Gods igazán egyedi szerepet kap!

3. Hogyan kerül eldöntésre, mikor kell megnyitni új Világokat és azok milyen időzónában lesznek?

Általában akkor nyitunk meg új Világokat, amikor a meglévő Világok olyannyira fejlődnek, hogy az újonnan belépő játékosok nem tudnak felzárkózni a már meglévő játékosokhoz!

A Világ időzónáját a demográfia elemzésével határozzuk meg, miszerint hol játszik a legtöbb játékosunk vagy egy közvélemény-kutatásban megkérdezzük a játékosokat, mit szeretnének megnyitni. Azt tervezzük, hogy a Világok a legfőbb időzónákban legyenek, így a játékosok könnyen kiválaszthatják, melyik felel meg nekik a legjobban!

4. Lesznek-e különleges nyelvű Világok a jövőben?

Minden Világunk többnyelvű.

Bár nem tervezünk speciális „nyelvű Világot” nyitni, minden nagyobb nyelvet tervezünk támogatni (azokat, amelyek a legördülő menüben szerepelnek a GYIK tetején) az összes Világunkban.

Terveink szerint a játékos akkor választhatja ki a nyelvet, amikor először jelentkezik be a Világba. Ekkor az összes gomb, menü stb. a játékban, a kiválasztott nyelven fog szerepelni. Továbbá, terveink szerint felépítünk egy automatikus fordító chat-re és fórumokra, így a Világaink teljes mértékben többnyelvűek lesznek.

Egyelőre ez egy kerülő megoldás a nem angol nyelvű játékosaink számára:

Azok a játékosok, akik Chrome böngésző (ajánlott böngésző) segítségével játszanak, jobb klikkel kattinthatnak bárhová a játékban és a menüből kiválaszthatják a „Fordítás….” opciót ahhoz, hogy a Google fordító lefordítja a játékot és a chatet a kívánt nyelvre.

5. Mit jelent a „Nyílt Beta”?

A „Nyílt Béta” címke tudatja játékosainkkal, hogy bár a Crown of the Gods teljesen megindult, még mindig dolgozunk néhány kérdésen. A címke tudatja a használóval, hogy bár a játék teljesen működik, továbbra is alkalmi kisebb problémákra lehet bukkanni.

Ha egy problémába ütközik a Crown of the Gods játék közben, akkor kérjük, ossza meg velünk! Bármikor kapcsolatba léphet velünk ügyfélszolgálatunkon keresztül, a link a játék képernyőjének alsó jobb sarkán található. Másik lehetőségként, itt elérheti az ügyfélszolgálatot.

CotG megtartja az "Open Beta" címkét, amíg szükségesnek látja, és amíg biztosak nem leszünk abban, hogy a játék minden akadály nélkül szabadon játszható!

6. Milyen böngészőkön működik legjobban a CotG?

A játék minden böngészőtípusra való optimalizálása jelenleg is folyamatban van, de jelenleg a játékosaink úgy érzik, hogy a játék a legjobban a Chrome, Opera, Iron vagy Edge böngészőkön fut a legjobban.

7. Játszhatok a CotG-vel mobil eszközön is?

Igen, tudsz mobil böngészőn keresztül is játszani, legyen az például Chrome vagy Opera. A játék mobil eszközökre optimalizálásán még dolgozunk, tehát ha bármi problémát tapasztalsz, főleg az érintőképernyős mozgásokkal, küldj be egy hibajegyet, hogy tudjunk róla!

8. Elképzelhető-e a jövőben egy CotG alkalmazás?

Igen! A fejlesztői csapatunk egy része már dolgozik a CotG alkalmazásának létrehozásán. Amint kész lesz, tervezzük megjelentetni mind az Apple Store-ban, mind Google Play-en, valamint lehetséges egy Steames kiadás is. Mindegyik platformon lehetséges lesz a többi platform játékosaival is játszani ugyanabban a világban.

9. Lesznek-e „Speciális Küzdő” Világok a jövőben?

Igen, biztosan!

Tisztában vagyunk azzal, hogy egy olyan szerverre való napi bejelentkezés egyes esetekben hónapokba telik nyerni és ez nem minden játékosunknak felel meg!

Régebben, amikor a CotG Alfa tesztelés alatt volt, néhány veterán játékos arra emlékezhet, hogy „Különleges Tér” Világaink voltak, amelyek csak pár napig tartottak. Minden kontinensnek volt 4 ”Különleges Tér” és azok a szövetségesek, akik a legtöbb számú teret irányították, a verseny végén nyertek. Remélhetőleg valamikor 2017 közepe táján, újra visszahozzuk ezeket a „Speciális Küzdő” világokat.

Ha az ilyen típusú szerverek népszerűséget bizonyítanak, akkor gyakrabban fogjuk futtatni a „Speciális Küzdő” világokat!

10. Játszhatnak gyerekek is a CotG-vel?

A 13 évesnél fiatalabb gyerekeknek szigorúan tilos. A 13 és 14 év közötti gyerekek szülői vagy gyámi beleegyezéssel játszhatnak. Azáltal, hogy az Általános Szerződési Feltételeket elfogadja, a 13 és 17 év közötti gyermek beleegyezik, hogy a szülője vagy gondviselője is elfogadta azt.

11. Moderálják-e a játékon belüli chat-et? Milyen intézkedések vannak érvényben, hogy megakadályozzák a chat spamet?

Mi nem moderáljuk a játék chat-et, játék leveleit, szövetségek fórum bejegyzéseit vagy városok neveit.

Hogy megakadályozzuk, hogy egy ember spamelje a chatet, a Világ chatet 4 sorra limitáljuk. Ez azt jelenti, hogy 4 sor után a spamelő játékos nem küldhet több üzenetet, amíg valaki más nem ír. Ha egy játékos még így is zavar téged, van „Mellőzés” funkció a játékban, ami megakadályozza, hogy a játékos által írt üzeneteket lásd, és ez a játékos játékon belüli üzeneteket sem küldhet neked.

Noha, mindannyiunktól nem áll távol a szítok szavak használata és az összes szokásos „ugratás”, ami egy harcos játék velejárója, természetesen valahol meg kell húzni a vonalat. Amennyiben egy játékos „valós életű” fenyegetésekkel dobálózik a játékon belül, fontos ezt minél hamarabb tudatni velünk, az ügyfélszolgálaton keresztül, mivel ezeket természetesen nagyon komolyan vesszük.

A játékosok kérjük, vegyék figyelembe a PvP fenyegetések („Lerombolom a városaidat”) és a valós életbeli fenyegetések („Kiderítem, hol élsz, és bántalak”) közti különbségeket, mivel a második egyáltalán nem megengedett.

12. Mi történik, ha resetelem a felhasználómat egy Világban, amelyben játszom?

A játékod visszaállításával az összes városod elvész, a címed Citizenné lesz visszaállítva, és elveszted összes aranyad, nyersanyagod, kutatási szintjeid és minden tárolt tárgyad. Ezután egy új várossal kezdheted a játékot, amit egy véletlenszerű helyre rakunk le a legutóbb megnyílt kontinensen abban a Világban, körülvéve olyan játékosokkal, akik ugyanúgy éppen csak akkor kezdtek a Világban.

13. Látok olyan tagokat a fórumban, akik „Global Moderator” címmel rendelkeznek. Mit csinálnak ők, és hogyan szerezték meg ezt a címet?

Ezek a játékosok önkéntesek, akik Karennek (GM Adiera), a Közösségi Menedzsernek segítenek a fórumon olyan dolgokban, mint a tartalom moderálása, új játékosok kérdéseinek megválaszolása, stb. Ez a „Global Moderator” cím azonban csak a fórumon érvényes, ezek a játékosok semmilyen speciális jogot vagy szolgáltatást nem kapnak a játékon belül.

Ha szeretnél segíteni a fórum moderálásában, keresd meg Karent e-mailben az adiera@gamingaddictstudios.com címen, és ajánld meg magad segítségképp! Az önkénteseinket csoportokban választjuk ki, így ne sértődj meg, ha nem hallasz felőlünk egy ideig, miután elküldted az e-mailt!

14. Kaptam egy levelet, miszerint a Világom leáll egy karbantartás miatt. Mit jelent ez?

A világokat néha leállítjuk, karbantartani. Ezek a karbantartások általában kevesebb, mint 30 percet vesznek igénybe, ezután a Világ újra elérhető lesz. Ez idő alatt megjavítjuk a játék hibáit, és az újdonságokat is ilyenkor adjuk hozzá a játékhoz.

Ha szeretnél egy átfogó listát látni a javításokról és a hozzáadott funkciókról a karbantartás alatt, nézd meg a Patch Notes oldalunkat.

15. Vettem, szereztem, vagy ajándékba kaptam Dénárt! Ez elérhető az összes világon keresztül, vagy csak egy világon használható?

A Dénár, a CotG játékon belüli pénzneme, nem világspecifikus! Megmarad felhasználódon az összes világon keresztül, amíg el nem költöd.

16. Tanácsosokat (Councillors) és Eszközöket vettem az egyik Világban. Másik Világban is rendelkezem ezekkel a Tanácsosokkal és Eszközökkel?

Nem. A Tanácsosok világspecifikusak, nem maradnak meg a felhasználódon több világon keresztül. Ha Tanácsosokat veszel egy Világban (például a Világ 3-ban), és elkezdesz egy másik világot (például a Világ 5-öt), nem lesznek Tanácsosaid az új világban (Világ 5).

17. Mi az Előfizető Jutalom Program? Törölheti-e a játékos, miután beállította?

Amikor egy játékos regisztrál az Előfizető Jutalom Programra, a fiók automatikusan hetente/havonta egyszer megvásárolja a dénárt (attól függően, hogy milyen csomagra iratkozott fel) PayPal útján. Ahogy múlik az idő, a kapott bónusz dénár összege növekszik, míg el nem éri a 2x nagyobb dénár összeget, mint amit a rendes egyszeri vásárlással kapott!

Igen, az előfizetést bármikor lehet törölni, amikor a játékos szeretné. A PayPal hivatalos lépései az előfizetés lemondásával kapcsolatban a kereskedővel itt megtalálhatók.

18. Kapok-e bónuszt, ha barátaimnak ajánlom a CotG játékot?

Igen! A Barátnak továbbküldése rendszer dénár bónuszokat ad a játékosoknak, valamint speciális eszköz bónuszokat, ha a barátnak való ajánlás sikeres.

Mi, a CotG-nál szeretnénk, ha játékosaink megosztanák sikerüket, ahogy az egyre nagyobb és jobb lesz! Mint ilyen, minden játékosnak van egy egyedi linkje, amit barátaival tud megosztani és, amikor a barátaik ezen a linken keresztül meglátogatják a honlapot és fiókot létesítenek a kiküldő játékosnak részesedése lesz a meghívott játékos minden jövőbeli dénár vásárlásából, méghozzá örökké!

Amint a játékos meghívott barátja 24 órás időszakon belül elér egy meghatározott vásárlói szintet, ez a játékos is egy különleges Barátnak továbbküldése rendszert kaphat!

19. Mit tehet egy játékos, hogy lépést tartson barátaival, ha nem tud Dénárt vásárolni?

Crown of the Gods egy Free-to-Win játék - nincs szükség arra, hogy dénárt vásároljon annak érdekében, hogy lépést tartson a barátaival! Azonban van egy korlátozott engedélyezett költés a játékon belül, és ha ilyen értelemben a játékos dénárt kíván használni játék eszközök vásárlására, ezt a következő módon teheti meg, tényleges vásárlás nélkül:

  • Váltsa ki minden nap a Napi Bejelentkezés Jutalmat, mivel ezzel dénárt lehet kiváltani, valamint sok más játék eszközt és árut.
  • A játék térképén szétszórt Főnök szörnyek et szintén ki lehet fosztani egyes játék eszközök beszerzésére, kikerülve ugyanezek vásárlását. Ezek az eszközök 1 napos és 3 napos Tanácsos csomagot tartalmaznak, ami azt jelenti, hogy ha egy játékos elég főnök szörnyet foszt ki, akkor soha nem lesz szükség Tanácsost vásárolni
  • A dénár sikeres Barátnak Továbbküldés által is beszerezhető.
  • A dénár bővítmények értékesítésével is beszerezhető az Add-On Market felületen.
  • Terveink között szerepel, hogy a játékosok szponzorált videók megtekintésével is tudjanak dénárt beszerezni.

20. Megváltozik-e egy Világ szerverideje, ha a nyári időszámítás életbe lép, vagy véget ér?

Nem, a Világok nem vesztenek vagy kapnak órákat a nyári időszámítással. Aschendal misztikus világában a nyári időszámítás nem létezik!

Az idő előre-vagy hátraállításával megszakad egy valós idejű stratégiai játék folytonossága, mivel vagy épp egy órányi kereskedelem, támadások törlését jelentené, vagy egy extra óra feltűnését a semmiből. Ezzel figyelembe kell venni a legénység éhezését, az adott órában megtörténő kereskedelmeket, a megvédetlen ostrom tickeket, az elhagyott városok Romokká alakulását, stb.

21. Ugyanaz az IP címünk, vagy ugyanazon számítógépet használjuk közösen a férjemmel/feleségemmel/fiammal/lányommal/szobatársammal, aki ugyanúgy játszik a CotG-vel. Rendben van ez?

Igen, amíg jogosan 2 különböző ember vagytok, jelenleg ez megengedett; de meg kell vizsgálnunk változtatások behozatalát is a jövőre nézve, a játékosaink viselkedésétől függően.

Azonban az olyan felhasználók, amik ugyanazon IP-t használják, közeli megfigyelés alatt állnak játékbeli ellenőrzésekkel, és ha ezeken megbuknak, egy hivatalos, manuális vizsgálat veszi kezdetét. További részletekért lásd a 23-as kérdést.

22. Játszhatunk CotG-t proxyn vagy VPN-en keresztül?

Nem. Ha egy proxy vagy VPN (virtuális magánhálózat) használatával próbálsz meg regisztrálni vagy belépni, átirányítunk egy oldalra, amely megkér, hogy távolítsd el ezt a szoftvert a számítógépedről.

Ha jogos okod van VPN-t használni (például nélküle nincs internet hozzáférésed), küldj egy e-mailt az info@gamingaddictstudios.com címre és kérd címed engedélyezőlistára tételét. Nem fogjuk azonban enyhén venni ezeket a kérvényeket; a játékosnak muszáj bizonyítékot mutatni arra, miért nem használhat publikus IP-t.

23. Eltekintve az IP-maszkoló programoktól, milyen más intézkedésekkel védekeztek a több, „alternatív” felhasználóval rendelkező, ezeket létrehozó játékosok ellen?

Egy játékosnak több felhasználóval rendelkezni az Általános Szerződési Feltételeink által szigorúan tilos. A következő módokon figyeljük ezt meg:

Az azonos IP címen levő felhasználók esetén, eszköztől függetlenül: a felhasználók közti aktivitás és kapcsolat megfigyelés alatt áll. Néhány játékbeli tevékenységre paraméterek vannak beállítva, és ha ezek a tevékenységek e paramétereket meghaladják, a fejlesztői csapat azonnal értesítve lesz egy email által, és elkezdődik a hivatalos vizsgálat.

A hivatalos vizsgálat után, ha minden kétséget kizáróan bizonyítható, hogy kettő vagy több felhasználó tartozik ugyanahhoz a személyhez, minden résztvevő fiókot megvonjuk a játék használatától. Ebben az esetben, a döntés végleges.

24. A barátom holnap elfoglalt, és nem tud bejelentkezni a játékba. Rendben van-e az, hogy belépek én és kezelem a felhasználóját, amíg ő vissza nem tér?

Nem. Más játékosok felhasználói fiókjába való belépés szigorúan tiltva van Általános Szerződési Feltételeink által. Van azonban egy Nyaralási Csere (Holiday Substitution) funkciónk a játékban (a „Játékbeállítások” (Game Options) alatt találod), mellyel átadhatod az irányítást egy másik játékosnak, hogy a felhasználód fontos részeit kezelhesse, amíg távol vagy.

Az olyan játékosok, akik más felhasználóiba lépnek be a Nyaralási Csere funkció használata helyett, egy figyelmeztető e-mailt fognak kapni regisztrált email címükre a Gaming Addict Studios-tól. Ezt sorozatosan megszegő játékosok megvonjuk a játék használatától.

25. Milyen irányelvet alkalmaznak az „automatizált szoftverre"?

Amint azt az Általános Szerződési Feltételekben megfogalmaztuk, az "automatizálási szoftver", "bot" és "script", mely bármilyen játék funkciót automatizál vagy megkerüli, szigorúan tilos. Az automatizálási szoftver olyan program, amely csökkenti a játékos mennyiségi erőfeszítését, amit be kell fektetnie ahhoz, hogy fejlessze a Birodalmat. Az automatizálási szoftver többek között az automatikus klikkelő programokat tartalmazza, scriptet, amely ön helyett épít vagy egy támadó forgatókönyvet, ami több városból kerül kiküldésre, egyetlen kattintással.

Azonban a kizárólag kozmetikai használatra szánt szkriptek megengedettek. Példák a tisztán kozmetikai szkriptekre: olyan szkriptek, amelyek megváltoztatják az egységek nevét különböző nevekre, olyan szkripteket, amelyek különböző módon mutatják be a játékmenüt, vagy olyan szkripteket, amelyek új információs táblát adnak valahol a felhasználói felületen. A kozmetikai szkriptek készítésében érdekelt játékosoknak be kell jelentkezniük a "Crown of the Gods Kiegészítőhöz Piac" koronája fejlesztői számlájára, ahol biztonságosan elkészíthetik a CotG szkriptjeit.

A CotG szorosan figyelemmel fogja kísérni az "automatizált szoftverek" használatát. Az illegális szkriptek használatának szankciója az Crown of the Gods játék és az összes többi Gaming Addict Studios állandó tilalma. Ha nem biztos abban, hogy a használhatja a szkripteket jogszerűen, vegye fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal, és kérdezze meg.

26. What is the CotG Add-On Market?

Az Add-On Market a weboldal fejlécen elérhető minden oldalon vagy itt is hozzáférhető.

A fejlesztőknek módjukba áll az Add-On Marketon értékesíteni a bővítményeket (scripteket) 4000 dénártól kezdve és akár ingyen. A fejlesztők által értékesítésre feladott bővítményeket az Add-On Marketon a CotG csapata ellenőrzi, mielőtt jóváhagyásra kerülne azok vásárlása. Ezután minden játékos megvásárolhatja a bővítményeket, és közvetlenül telepítheti a játékba a Crown of the Gods felhasználói műszerfal által, anélkül, hogy bármilyen egyéb harmadik félről érkező bővítmények veszélyeztetnének. Ez az ellenőrzési módszer biztosítja, hogy a scriptnek ne legyen „hátsó” ajtaja a script fejlesztő számára, aki esetleg elcsenheti a játékosok információit ellenséges szövetséges személyében és biztosítja, hogy a scriptek megfelelnek a játék Szolgáltatási feltételeinek. Ez a módszer biztosítja, hogy a CotG minden játékosa egyenlő értékű, mivel a scriptek titkosak, és tartalmuk nem adnak bizonyos szövetségeseknek előnyt másokkal szemben; így távol tartva a CotG-t attól, hogy „kóddal megnyerhető” legyen, mint ahogyan oly sok böngésző játék mostanára ezzé lett.

27. Működik-e a CotG egy 32 bites számítógépen?

... Technikailag igen! Azonban a MMO böngésző játékok mindig is nehézkesen futtathatóak lesznek böngészőjében, mert egy csomó adatátvitelt igényelnek, így azok a játékosok, akik 32 bites rendszerrel rendelkeznek játékuk során gondokba ütközhetnek, különösen amint birodalmuk kezd növekedni (500+ város) és amint a birodalmak több adatátvitelt igényelnek.

32 bites játékosok nagy birodalmakkal problémákat tapasztalhatnak régiójukkal, aszerint, hogy a kijelző nem mutatkozik meg (fekete képernyő), böngészőjük néha összeomlik, amikor régió nézetre próbálnak váltani, vagy a város címkék régió nézeten hibás játékos nevet mutatnak ki.

Mindezek a kérdések azért állnak fenn, mert a böngésző játék adatot tölt le; a 32 bites böngésző mesterséges kupakot állít be a memóriahasználatra, függetlenül attól, hogy mekkora a memória mennyisége a számítógépen. Ez a mesterséges kupak általában 1GB-ra van beállítva, ami miatt minden olyan honlap, amely e feletti memória mennyiséget használ, össze fog omlani (Ez akkor is megtörténik, ha egy 64 bites számítógépe van, de 32 bites verziójú böngészőt használ! Ha 64 bites számítógépen van, győződjön meg róla, hogy 64 bites verziójú böngészőt használ.)

Néhány javaslat, amit a 32 bites számítógépet használó játékosok kipróbálhatnak, ahhoz, hogy besegítsék a játék jobb futtatását, amennyiben problémákba ütköznek:

  • „játék opciók” -> "nézet beállítás" ->"régió nézet opciók", válassza ki, hogy a régió térképen lévő város az ön játékos nevét jelenítse meg, az egyéni városnevek helyett.
  • Távolítson el minden bővítményt, ami a CotG-n futhat; akár harmadik fél bővítményeit vagy a CotG Add-On Market keresztüli bővítményeket.
  • Böngésző beállításokban -> Speciális beállítások, kapcsolja ki a hardver gyorsítást.

A CotG csapata aktívan és fáradhatatlanul dolgozik az adatátvitel mennyiségének csökkentésén, amit a játékmenet igényel; ezúton zökkenőmentes játékélményt biztosítva minden játékosunknak! Köszönjük türelmét a további CotG optimalizálásának útján! :)

28. Kicserélhetem-e a CotG felhasználónevem?

Nem, mi nem változtatjuk meg a játékosok felhasználóneveit. Azonban, ha felveszi a kapcsolatot az ügyfélszolgálatunkkal és megkér bennünket, törölhetjük régi fiókját. Ezúton új fiókkal regisztrálhat.

A fiók törlése az össze korábban megszerzett dénár elvesztését eredményezi, játékos történelme (azaz korona) törlődnek, és ha fórumon bejegyzést tett, a fórum fiók és a történelem is törlődik.

29. Van egy problémám a játékkal, vagy találtam valamit a játékban, ami szerintem nem úgy működik, mint kéne. Mit tegyek?

Küldj be egy jelentést a lehető leghamarabb a támogatási rendszerünkbe, mivel ha nem ismerjük a problémát, nem tudjuk megoldani sem! Kérjük, ne feltételezd azt, hogy majd valaki más jelenti. A lehető legrészletesebb legyen a bejelentés, és ha tudsz, csatolj róla képernyőképeket. A Gyazo egy nagyszerű képernyőkép-készítő program, mi a CotG-nél nagyon ajánljuk!

30. Mi történik pontosan, mikor beküldök egy támogatási jegyet?

Ha a probléma, amit bejelentettél, a játékmenetedben veszteséghez vezet(ett), a kérdés kiemelt állapotú lesz, és a fejlesztők mihamarabb kijavítják a hibát. Naprakészen tartunk téged végig a hiba kijavításával kapcsolatban, addig, amíg arról nem tudunk tájékoztatni, hogy a problémád megoldódott. Az egyeztetéseink között a jegyedet bezárhatjuk. Felhívjuk figyelmed, hogy ez nem azért van, mert a problémádat megoldottnak tekintjük; csupán szervezettségi megoldás a mi részünkről, és a jegyrendszer használatát segít megkönnyíteni az ügyfélszolgálatosainknak.

Ha a bejelentett probléma egy játékhiba (egy menü hibás megjelenése, egy grafikus glitch, stb.), a hiba felkerül a fejlesztők hibalistájára; megköszönjük, hogy felkeltetted a figyelmünket a hibára, és a jegyet lezárjuk. Még egyszer, ez csak az ügyfélszolgálatosaink kezelését könnyíti meg.

31. Hogyan fogom tudni, hogy megkaptam-e a választ a segítségkérő üzenetemre? Hogyan tudok újra válaszolni a kisegítő személyzet válaszára?

Amikor létrehoz egy segítségkérő üzenetet, meg kell adni egy e-mail címet. Amikor megválaszoljuk az üzenetet (általában a küldéstől számított kevesebb, mint 24 órán belül), akkor kap egy e-mailt ezen e-mail címre, válaszunkkal együtt. (Ugyanakkor kap egy játékon belüli mail értesítőt is, mely arról értesít, hogy megválaszoltuk üzenetét és tekintse meg e-mail címét. Ne válaszoljon erre a játékon belüli üzenetre, mert nem megy sehová!)

Ahhoz, hogy újra válaszoljon nekünk, kattintson az e-mail címre kapott levél „válasz” opcióra, és válaszoljon nekünk. Nincs szükség újra bejelentkezni a supportsystem.com honlapra, hogy válaszolni tudjon nekünk!

32. Feljelentettem egy játékost, mert az a gyanúm, hogy valamilyen módon megszegi a játék szabályait! Az ügyfélszolgálat megköszönte figyelmeztetésem, és azt mondták, hogy alaposan kivizsgálják az ügyet; de most szeretném megtudni, hogy mi fog történni ezzel a játékossal. Adhat-e a CotG ügyfélszolgálata más játékos fiókjáról információt?

Feljelentettem egy játékost, mert az a gyanúm, hogy valamilyen módon megszegi a játék szabályait! Az ügyfélszolgálat megköszönte figyelmeztetésem, és azt mondták, hogy alaposan kivizsgálják az ügyet; de most szeretném megtudni, hogy mi fog történni ezzel a játékossal. Adhat-e a CotG ügyfélszolgálata más játékos fiókjáról információt?

Kérjük, jelentsen fel minden olyan játékost, mely gyanúsan viselkedik. A csaló játékosok elleni legjobb védelem egy résen lévő közösség!

33. Van egy javaslatom, ami jobbá tenné a játékot! Hogyan adhatom tudtotokra?

Mindig meghallgatjuk játékosaink javaslatait!

Kérünk, oszd meg velünk az ötleted a Javaslatok Fórumon. Az összes itt leírt javaslatot megnézzük, és ha egy javaslat elég népszerű, egy hivatalos fórumszavazást írunk ki róla. Ha a szavazás azt mutatja, hogy ez a javaslat továbbra is népszerű, az általad javasolt funkció megvalósításához szükséges további intézkedéseket teszünk.